Jumaat, 11 Jun 2010

bukan ini

nawaitu gua memang nak lari dari bandar itu secepat mungkin.tamatkan apa yang gua mulakan.tapi bukan dengan cara begini.gua hilang kawalan.silap gua.gua mengaku.tapi gua tak ada kesedaran.padah gua dapat.cita-cita gua sebagai bos no3 dalam keluarga agak kabur.nak buat apa?apply kerja?

susah situasi ini.bagaimana gua nak berinteraksi dengan keluarga gua terutama orang tua gua.cita-cita untuk gua berinteraksi dengan tok kadi sambil berjabat tangan juga dengan automatiknya agak kabur.kabur,macam blog gua.sesal tiada guna.World Cup tiada makna

Rabu, 2 Jun 2010

cilakak

gua berbangga sebab ada lagi manusia yang berani dan ke depan nak tolong warga Palestin yang kesusahan.ketika sedang orang lain enak dibuai mimpi kering dan basah,gua dengan kadar bangun awal pagi di hospital meneman sahabat baik gua yang operation telah membuka Berita Harian Online seperti hari-hari sebelum ini.terima kasih BHarian.online.

gua agak tersentap kerana membaca satu artikel beserta gambar kapal sukarelawan misi ke Palestin telah diserang oleh komando Israel laknatullah.ape cer?buat gua panas walaupun suhu di hospital disejukkan dengan penghawa dingin jenama York.apa motif?apa lagi kalu bukan berhati busuk tak nak tengok orang lain menikmati hidup yang lebih baik.

ada sukarelawan yang terkorban dan ada yang cedera.tak care langsung sikap,teknik,taktik mahupun lakonan Israel.menyerang kumpulan sukarelawan yang boleh dikategorikan sebagai skema.bagi alasan kumpulan skema itu menyerang mereka.serang dengan apa?serang dengan baling ubat kah?ke dengan baling pakaian sumbangan orang ramai ke arah askar mereka.CILAKAK!

bangkitlah umat Islam.sedarlah.duduk diam je mampu?beli kelab bola sepak omputeh dengan harga berjuta-juta pounds boleh.tak kan nak tolong saudara sesama Islam tak boleh.bagi fight lah.nak orang tindas agama kita.Islam membolehkan berperang jika melibatkan AGAMA,NEGARA,HARTA dan ada lagi yang gua tak ingat.

mana pergi semua kuasa besar Islam.TURKI?MESIR?IRAN?cepatlah.ajarlah sikit Israel macam mana cara berperang.serangan Israel itu tak ubah macam bagi ular anaconda lawan dengan tikus.gua jugak hope sukarelawan dan wartawan Malaysia yang menyertai misi itu selamat!ISRAELSUCK!