Jumaat, 22 Januari 2010

business,business,n business


Salam.

berkenaan bisnes e-yuppie ni. asal perkataan e-yuppie adalah perkataan jepun. maksudnya jutawan dalam usia yang muda.
nama company adalah WEB MAN sdn. bhd.
setelah membayar RM99 anda akan mendapat template berharga RM800 ataupun anda boleh memilih topup Rm20...
template itu anda boleh gunakan untuk berbloging,promosikan bisnes peribadi @ syarikat,atau ape pun anda ska...
bisnes ni mengunakan sistem 2 matrix spillover.
terdapat 3jenis bonus yang ditawarkan bonus(kemewahan) iaitu bonus tajaan,unilevel dan reentry.


1)KEMEWAHAN tajaan peribadi:


• Taja ahli Ganjil: 1,3,5,7,9 dan seterusnya = RM15.00 KEMEWAHAN Realtime


• Taja ahli Genap: 2,4,6,8,10 dan seterusnya = RM30.00 KEMEWAHAN Realtime
contohnya:


Anda menaja ahli pertama (Ahli Ganjil) = RM15..00 KEMEWAHAN TAJAAN + RM1.50 (UNILEVEL 1) = RM16.50


Anda menaja ahli kedua (Ahli Genap) = RM30.00 KEMEWAHAN TAJAAN + RM1.50 (UNILEVEL 1) = RM31.50


Anda menaja ahli ketiga (Ahli Ganjil) = RM15.00 KEMEWAHAN TAJAAN + RM1.50 (UNILEVEL 1) = RM16.50


Anda menaja ahli keempat (Ahli Genap) = RM30.00 KEMEWAHAN TAJAAN + RM1.50 (UNILEVEL 1) = RM31.50


2) unilevel
setiap tajaan ataupun downline yang anda terima dari upline,anda akan mendapat bonus unilevel sebanyak RM1.50


jika anda mmembuka 3lot,bonus unilevel setiap dripada downline anda adalah RM3
3) Bonus Reentry
• RM150 – Unilevel L1-L20 – RM3.00
• RM350 – Unilevel L1-L20 – RM6.00
• RM500 – Unilevel L1-L20 – RM9.00
• RM900 – Unilevel L1-L20 – RM13.50


setiap kemewahan yang anda perolehi akn dipotong sebanyak 30% dan dimasukkan dalam ewallet reentry.


sebaik akaun anda mencapai RM150,anda berhak mendapat 1akaun reentry, dan 1akaun baru dalam pakej B.


so selepas dijumlahkan,setiap downline di bwh anda selepas mndapat bonus reentry ini,anda akan dpt bonus unilevel RM6 daripada rm1.50 sebelum ni...
bonus reentry ni penting kerana pendapatan max 3juta yg dijajnjikan akn bertukar kpd min 3juta kerana pertambahan akaun reentry dan akaun baru di network yg baru.
mugkin anda masih kabur.


k,sy akn terangkan mengenai sistem 2 matrik spillover.


contohnya mcm ni..ali,abu dan jefri..
anda telah menaja mereka bertiga. maka ali dan abu akan berada di bwh anda.
dan anda akan menerima bonus tjaan dan reentry.
manakala jefri merupakan org ke3 tidak akn berada di bwh anda disebabkan sistem 2 matrik spillover ini.
jefri akan berada di bwh ali@abu bergantung siapa yang daftar dahulu di bwh anda.


tetapi anda berhak mendapat bonus tajaan & unilevel..manakala ali@abu td yang mendapat downline secara percuma akn mendapat bonus unilevel sahaja.
setelah itu,jika ali berjaya mendapatkan downline..anda sbg upline ali juga akn mendapat bonus unilevel..
so,sekarang jelas..jika ada limpahan downline drpd org ats maka mereka akn diturunkan kpd org bwh2..


MOTTO E-yuppie bertepatan dgn sistem yg djlnkan.
iaitu KEMEWAHAn DIDAHULUKAN,DOWNLINE DIUTAMAKAN.


sistem ini akn berhenti secara automatik slepas mencapai level20, dimana ketika itu komisen yg anda terima adalah 3juta.
namun kita akn dapat lebih dari 3juta,lebih dari 20level kerana bonus reentry td akan menambah bilangan akaun baru kita..so min pendapatan adalah 3 juta..


pelan bisnes sgt mudah..
pelan bijak!!!


anda hanya perlu menaja 2org(lepas tu goyang kaki jelah)..dan yakinkan mereka yg berada di bwh anda supaya mencari juga 2 org..
dan org bwh tu juga akan pesan kepad org di bwh nya begitu juga..begitulah berterusan sehingga sistem berhenti secara sendirinya.


katakan anda mengambil masa 2hari untuk mencari 2org d bwh anda..
downline anda juga mengambil masa 2 hari untuk mencari dan menaja 2org..
so,sistem akn capai level 20 dlm msa 40hari sahaja!!
3juta dlm 40hari!!


tetapi anda ni jenis slow skit,so ambik msa cntohnya 1bulan tuk taja 2ahli..
kwn anda pun sma,masing2 slow..
jadi ckup 20bulan barulah sistem sampai 20 level..
20bulan @ 1taun 6bulan=min 3juta!!!!


fikirkan jika anda bekerja,gaji 5ribu sebulan..
dlam msa 20tahun baru dpt kumpul RM270000..tu gaji bersih..
so nilai 2 xmungkin la dapat pasal anda mesti akan buat belanja makn minum, kawin,ank2 sekolah lg..
++ kalu anak 10...hahahha
so,dgn e-yuppie anda akn dapat 3juta dlm masa yang anda sendiri tentukan..
semua terletak di tgn anda!!




sebelum terlupa..


bisnes ini merupakan bisnes international dan baru dilancarkan..


so,ramai yang daftar untuk menempah position dan hanya menungu limpahan downline dr org ats apabila


bisnes ini masuk ke indon dan UK khususnya seperti yang dinyatakn oleh super leader e-yppie dlm seminar 15/1/10..



Hanya dengan RM99 1lot@akaun!!!


anda boleh membuka 1,3,7 atau 15 akaun...


1akaun=3juta


3akaun=6juta


7akaun=18juta



ini jumlah min kerana kiraan hanya melibatakn bonus unilevel sahaja!!


belum campur dengan bonus tajaan dan reentry!!!


jika anda berminat sila mesej d nombor 0148403931...

dan sy akn daftarkan anda dan anda akan dapt login ke website anda..


dalam website itu,anda dapt menyemak akaun,melihat downline, membuat withdraw duit bonus ke mane2 bank pun..


untuk itu hubungi sy secepat mungkin!!!!
kalo xberminat xape..juz ignore diz post...bkn memaksa hanya ingin berkongsi.
DONE!


selepas anda berada d bwh sy,sy akn postkan cara untuk anda mendaftarkan downline anda sendiri secara online..

Selasa, 19 Januari 2010

Control....JOY DIVISION



berdasarkan tajuk korang da taw an cite ni sal ape...
hell yeah JOY DIVISION...she lost control again...haha slh satu lagu mereka..
ok ni cite yg ke3 aku post an selepas Avatar n Across The Universe...
kpada pminat muzik,smestinya anda kena tonton muvee ni..baru la die hadr fan Joy Division..haha
cite ni kbanyakannyer cite sal arah hidup dan riwayat Ian Curtis sblum dia mninggalakn dunia yg lalai...
thanks kpada kwn aku yg mnulis post Blink182 tempoh hari kerana mengheret aku untuk menonton filem ini..
dan mentransfer cerita ini ke pendrive aku bserta bahan2 hiburan untuk org dewasa haha...
filem arahan Anton Corbijn ni membariskan plakon sperti Sam Rilley yg berpwatakan sbg Ian Curtis,Samantha Morton sbagai Debbie Curtis dan bnyak lg nama plakon omputih yg aku xingat n susah nk type....
neway xnk ulas bnyak...slamat tonton..
DONE!!

Across d Universe



apaaa ini????romance???stim??jiwang???haha
relaxxx.....kali ni aku nk suggest 1 muvee kt korang...ye la aku nyer blog bg information sal music,football,n muvee...bkn diari atau celoteh kosong hidup aku smata2....

ok lets talks sal muvee kluaran Columbia Pictures ni...
mmg true sejujurnya cte ni sal cinta....tp bkn itu yg menarik..
yg menariknya cinta dieorg antara hero org Britain n heroin from America..
hero dilakonkan oleh si hensem yg juga abg aku dulu,tp da dibuang keluarga..haha Jim Sturgess
heroin seksi lak yg mana awek kpada si joker xhensem(marilyn manson)..namanye Evan Rachel Wood...
aku rasa xptut dia kapel ngan marilyn manson....coz dia cute giler vavi....mana rasional otak dia..omputih...omputih...
ok nk lg gempak...cite ni cm musical film...n every single lagu dlm cite 2 dinyanyikan or dgn kata lain dicover oleh pelakon film 2 sendri...n guess lagu ape??
THE BEATLES dude..lagenda music dunia.....
cite ni gak cite sal perang slain dari cinta la....knonnya time 2 tgh zaman Amerika nk jajah Vietnam...
cite mnarik,5 star wars aku bg...slamat tonton...
DONE!!!

Isnin, 18 Januari 2010

BLiNK 182 (tambahan)




ok sory mencelah..
still lg sal blink182...untuk mngelak kekeliruan pape...
suka aku tegaskan di sini blink182 da bepecah..
ye aku mmg tekejut,kaget dan sedikit sedih dgr cite ni...
aku xtaw nape,sbb ape,kat mana,bila dieorg bpecah sbb aku blum smpat interview Tom..haha
oppss silap aku tgh serius ni,bad mood..(dgn dahi berkerut,kening bertangkup,hidung kemabng n mulut muncung)..garang x??
aku dgr desas desus mereka berpecah sbb perubahan sikap dari tom yg suka mnyendiri dan berhubung dgn Travis dan Mark hanya melalui manager dieorg....
sblum berpecah n ketika maih dlm band ni,diorg ada bwat side project..


* travis n mark tubuh plus44
* travis n tom besama box car racer

* tom ada angel and airwaves

now,after clash each other,Tom bahagia di sisi Angel and Airwaves manakala Travis disamping Mark tetap dgn Plus44..
baru2 ini Travis hampir bertemu alam kubur apabila pesawat peribadi dia terhempas..dan dia kritikal bersama seorg Dj..manakala pilot pesawat 2 telah mninggalkan kita...
DONE!!

BLiNK 182

dude2 skalian,kwn,taulan,musuh handai,yg jauh,dekat,followers mahupun pengkritik.....kali ni aku melunaskan janji kesumat aku...1st post aku,aku da janji nk tulis sal muzik,footbal,muvee n bg information...am i rite???ok now,aku nk lunas janji aku...da bebelas post aku bg korang bace tanpa tahu emosi n pndangan korang sal blog2 sume tu,now i present u......

BLINK182....haha..

satu nama yg xasing lg dlm scene muzik punk rock...ley dikatakan influence bg band2 punk rock skarang sperti ONE BUCK SHORT....act,aku xsempat nk tulis n research blk sal band,music,so aku admit this new post bkn aku tuli...aku telah bg assignment ni kat sorang kwn baik aku...dia segan nk dedah identiti n juz nk aku gtaw nama dia Ian,...IAN WHITWHORTH.....cm sial name....
why im choose Blink182????band ni lah yg jd pmangkin minat aku kt dlm situasi muzik sekeliling....n cousin aku jgk bnyak influence aku untuk mndalami band ni...walaupun aku loser sbb xde bakat menyanyi,or main instrumen muzik...so have fun...silakan...menjunjung kasih.........

*****************************************************

Salam semua…



Ni kira first time la ak mnulis untuk blog, memg ckup risau la sb ak ni bukan pndai sgt menulis, bukan pandai sgt nk bepenglipur lara, bermadah kata, sbb takut mengundang kebosanan dlm kalangan pembaca blog lak..ok pastikan kipas angin anda berada dlm kelajuan maksima, seat yg selesa,ambil nafas….dan mula baca...


Ok kita berbicara hal muzik ye, muzik yg ak minat n membentuk peribadi diri(ceh) sejak kecil lg.lau nk bercerita hal muzik sampai abis memang xboleh sb skop dia luas sgt, lgpun korg konfirm dngn mudah leh mencari dari hujung jari korg je dalam laman maya ni..ok, seingat ak, ak mula mendengar muzik betul2 mase darjah 4 kot, maksud muzik betul2 tu kira ak dh ade kaset, cd la.sebelum tu byk dgr lagu2 atas kete bapak ak je, lagu mcm spring, Dangdut, n kumpulan Nasyid termasyur tanah air kita iaitu Raihan n byk lg la ak dgr.Lagu yg ak suka time tu yg ak ingt sampai sekarang mcm Datuk Sharifah Aini-Seksa, KRU-awas,apa saja untukmu,Oh lala, Spring, n byk lg (can't mention all, too lot).


Back to the mase drjah 4 tu ak mula2 dgr ialah lagu If I let u go-Westlife.perggh boyband time tu.memang syok giler la lagu dia, mcm kena dgn soul,haha..pastu stat explore cari CD, konsert, sticker n stuf yg berkaitan dgn westlife ni.kira fanatic la nga bebudak band Shane, Kian, Mark, Brian, Nicky..mase tu mudah lak tambah2 adik beradik ak minat sume band tu,haha kitorg menynyi bersame la, berebut diorg la, mcm2 la eventhough ak ni laki,hehe.Mak ak lak tgk kitorg duk hafal lirik, prounouns englis pun makin ok, kiranye ade improvement la dalam subjek bahasa british ni, jd beliau makin bnyk lak beli Cd,VCD yg budak2 boyband ni mcm Blue, Five, N’SYNC, n byk lg. N ak syukurla setiap kali exam dapat A subjek BI ni.....haha Thanks Mum..


Mase umur darjah 6 lak, mase tu terikut2 nga abg aku, abg ak dah stat layan band2 new metal(raprock) cam Linkin Park(fenomena budak2 dulu ni!),Limp Bizkit, Slipknot(siap beli topeng lg), system of a down n yang sewaktu denganya.time tu syok gilerla dengar lagu kuat2, memang best masuk kepala.Time tula byk makan kerepek oleh mak ak(kena lecture),pening kepala dia tgk anak2 dgr lagu kuat2….hehe


Ok, now it’s the starting…sebenanya ak nk cite pasal band yg ak minat sejak dulu sampai sekarangla, memang walaupun selera muzik kepala benak aku ni sentiasa berubah, sentiasa berexplore, tp band ni memang xpernah lekang irama diorg dri environment pencemran bunyi hidup aku, iaitu Blink 182.hah!? blink 182?? Ye, kombinasi Mark, Tom, n Travis.muzik simple, tp ade hook untuk idea pop punk diorg.Ok ak stat dgr Blink ni mase form 1 time budak2 la, sumenya ak dgr influences by my brother(thanks brO!).Dengar terus je layan, fuh best giler.mase Form 1 tu giler2 la ckit, poyo nk jd Tom la, Mark,n Travis.Poyo punye pasal, stat la explore bju2 blink ni, cari bju band blink, bju brand Hurley, famous, Vans, shortpants Dickies,pakai cap lg(sume brand n style yg digayakan oleh bdk2 blink...now Tom da jd maskot McBeth)...mcm2 la time bebudak dulu, biase la, bak kate2 org tua,”budak2 baru nk naik”….lagu2 diorg memang layan la, best!! Mase tu dgr album(kaset) Take Of your pants n jacket, blink 182 Selftitled, n lagu2 dari diskografi yg lain ak main download je ikut limewire,hehe.best lagu diorg, yg ak suka amatla bnyak, tp yg aku kerap dgr pade hari ni ialah lagu I’m lost without you n All of this(feat Robert Smith of The Cure)..best.mst korg dgr lagu ni mst tau jiwa ku makin slow kan, biase la makin rileks..haha..


Start dari Blink ni mula la explore band2 yg seangkatan pop punk/punk rock macam Mxpx, Nofx(the best), Lag Wagon, N.F.G, Flogging Molly, Guttermouth, Mest, Gob, n byk lg la.Uish kire time tu memang punk revival la ak nga kawan2..haha..tp byk layan Punk new dari U.S la time tu, keje2 hafal lirik, cari poster sume.Berbalik kepada Blink ni, best sal sbb pe, sbb gabungan dwivokal diorg betul2 menjadi,aku suka betul la.aku ingat lg mase form 1-2, g sekolah naik basikal nga kawan aku, kami same 2 menyanyi la lagu Blink, mcm duet la time tu giler.kdg2 dia Tom, kdg2 ak, kdg2 mark n bykla haha(dude u know who u r)


Time tu la start cari yg local, abg ak wat balik Vcd Rock the World 4 ak rase, yg ade duet One buck Short nga Sasi the don.Fuh memang good performance la diorg, pastu minat giler kt one buck short ni( s.o.l.a), lgpun diorg kuat pengaruh blink.ak pernah bace dlm majalah diorg minat blink n mula mendengar Blink ketika band Blink masih lg sebagai sebuah band Kecil d San Diego!!! Fuh otai gler..biasala musician..


Then Blink become the important influences in my life until today…


WHY? Everyone gots their own experienced, own road to the mature life, own forming human!!!


Ok..sekian Ian Whitwhorth 2010…

***********************************************************

tak leh blah ko dude,g skolah naik basikal...bapak klasik...mak bapak org kaya...ada moto bg org curi..bebal....haha..
pape pun,thanks a lot dude...ko tlg aku describe,cite,n gtaw pmbaca blog aku sal band yg kite 1st explore d zaman sunatnya belum kering...haha
ko rock!!!!t aku blanja capati...ammmmmmmmaaaaaaaa
DONE!!

Ahad, 17 Januari 2010

futsal,fight...n gebang

aku garang???tak betol...slh!!!
tp aku hot jgk time 2...sape pnh bersukan or in match pape mesti panas hati an if ada pape blaku...
terlanggar ke,tersepak ke,tertarik telinga ke,terluve bite kat neck ke....
sume ni sbb mental kita under pressure...
aku ngat lg kata2 seorg team mate futsal aku mlm 2 kpada slh seorg kwn aku yg sdikit mental down coz kna tackle...."bro,lain kali main biar dari sini keuar sini,bkn dari sini trun ke sana"...

sini = otak
sana = hati

ada betul kata dia...dia bkn mrh kat member aku 2,tp advise as team mate....aku lak nk mrh time 2 sbb nyer cmni...time 2 game tgh hot...msing2 attack....frendly je...tp team lwn cm nk menang pingat ikan emas olimpik untuk org OKU ni.....smangat n push btol2 dieorg...kteorg senior,lwn team junior,mesti ego kteorg tnggi skit...tp maintain cool...relax...tp budak ni pijak kepala...vavi.......
bola out...kteorg dpt sepakan in...so aku take that...blum smpat aku sepak,juz acah bdk 2 da tolak bolak 2...maka tnpa berlengah,aku xpkul ngan tgn,...aku pkul ngan mulut....
"woi budak,ko bodo la.."
2 lah pekataan dan darjat kebesaran aku bg kt bdk 2....bkn niat nk gado..juz bg teguran membina...haha
then dia ckp kat kau "relax la bro"
ko la spatutnya relax dude...asal nk glabah....frendly je kot,....aku xsepak lg ko da tolak bola 2..ape cerr???
men nk fun,nk bkr kalori dlm tbuh....jgn nk tnjuk hbt smpai cm2 skali...
aku taw la ko da skor sbiji..aku pun skor sbiji xde pun aku glabah...(sempat lg msuk bakul angkat sendri)..haha
n teammate dia pun mrh kat bdk 2 atas prangai bangang nyer 2..pns di beri darjah kebesaran,MAYBE dia tackle star team aku..haha...trus down n member aku trus kuar,xnk men...nk je aku trajang semua kpala yg ada kat tbuh dia....

*****************************************************************************

sory kt budak yg aku maki 2...aku bkn ape juz nk tgur prangai ko...bgaul biar pndai...org yg hebat bkn org yg paling tere gado,pling gangster,plg pndai..tp org yg hebat adalah org yg panadai berkawan,cari kwn,plih kwn dan ramai kwn..DONE!!!

AJL

bkn ajal maut..tp anugerah juara lagu yg ke 20 something..lupa...
diz year mmg berbeza...xde kategori da...sume men sumbat je...etnik kreatif,sudah xde ditelan zaman...
sperti pngacara ckp cm culture skang,mlm 2 jgk majoriti perfomance n peserta dari bntang realiti dan band2 indie...

* bintang realiti termasuklah aizat,akim,hafiz,stacy,black mentol haha n so on klau telupa sebut...memory low...
* inide band ada hujan,bunkface,estranged,yuna

bg aku xde hal..jnji have fun,good show n martabat ajl yg skian lama da berabad lamanya still ditrun temurunkan...mybe kau slh,mybe kau btol..aku bkn ada knowledge sgt sal muzik..tp 2 pndapat aku sbg budak mentah...

k cm sume taw mlm 2 aizat da menang...dgn lagu pergi...kau pergiii...cewahhhhhhhh haha...
nice song from Pete Teo....lgu sesuai untuk 1 Malaysia kerajaan Malaysia...
sbb aizat mng kolej aku bg cuti 1 hari keesokan harinya....cuti peristiwa...

si yuna pun ttp membuka mata rmai pihak..menjadi gurl bertudung pertama yg dlm list TOP3...mng tmpat ke2..
yuna yg sblum ni sopan n lembut,aku tgk gedik gak after diumum mng tmpat ke2...dilihat gerak tari yuna mnari dlm keadaan sopan...tp xpe...maintain cute,xterlarang,xterlebih stil leh ditonton oleh knak2..haha..
terrrrbaek ar yuna..

brother yg berkarisma dan kuat semangat..Faizal Thair...after dpt no2 last year dia still xdpt tebus kekecewaan thun ni dgn juz dpt no3...tp bg aku he is the MAN dude....walaupun skt dia ttp brusaha mnyanyi dgn bertongkat..perghhhhh guab salute lu bro.....act dia injured masa main futsal...then operate lutut tp malang ada skit jangkitan kuman dlm bdn dia...kesian ex-Mirwana ni...tp dia the best...suara,lgu mmg terrrbaekkkk...

black,wlaupun bntang realiti tv tp vokal dia xleh disangkal hebat...bdk Pantai Dalam ni mmbuktikan berbaloi dia dirotan oleh Mentor dangdutnya Mas Idayu....pitching dia stinggi Gunung Everest...n what 2 say....
diumumkan vokal terbaek..BLACK.....................blackbery??no black mentor..haha...u deserve for it man...

 aizat mng 2 kowt...suka la tu si pemilik bibir bak Angelina Jolie...sapa lg kalo bkn Liyana Jasmay...haha..ehhhhh cm waratwan hiburan pondan homoseksual lak aku...(bak kata Butterfingers)..haha..
xsia2 aizat lari dri stages ke tgh2 crowd n naik atas tanjakan yg dibina dari batu belah batu betangkup...

yg plg sempooi,terrrbaek...perfomance spanjang zaman...dari zaman ke zaman....
* pak cik nk pop yeh yeh???adaaaaaaa....JefryDin...legend...tarakuca..tarakuca....tarakicap...tara mengucap...haha...
* retro pun ada...Jay Jay n the Carefree got it...'membisikakan rindu bayangan...'
* brother,rilex rock kapak coming....Pawana..amat digilai oleh Nik Afiq Bedazled.....u know who they are...SEARCH dude..lagenda rock..
* Bertemu Pak Cik HUssein mewakili generasi Indie for the last zaman di perform...

so ape lg??Gemilng???Terbilang???Tak Hilang??Sape menang???
sume aku da cite..DONE!

BTW!!!cite kolej aku bg cuti sbb aizat mng 2 rekaan je coz kwn aku yg bodohkan kan aku reka cite 2....so aku yg bodoh ni try nk bodohkan korang blk yg cerdik pandai....

the world have been rockin'

xde pe..juz a creepy pic from the concert...a memory yg ingin di share kepada followers n pembaca yg suka atau mencerca aku....
26 Disember;car park bukit jalil
kelihatan dlm gambar si penulis mngenakan baju local Pop Malaya;berkasut Jack Purcell pembrian gadis elektrik..haha
si robert smith mngenakan bju lagenda punk rock Sid Vicious
n si freddy mercury mngenakan bju The Wombats
reza d' marilyn manson..haha mngenakan bju rock n roll
n 1 kelibat kwn baek afiq radzi a.k.a Ian Curtis yg mngenakan bju tajaan dari TOP MAN...
n 1 pic seorang insan yg terpengaruh n terbawa2 aura rockstar after pg rtw...tp adegan 2 juz kt blk karaok mndendangkan lgu emapayar mu by HUJAN..haha
haha imiginasi dan angan smata2












Rock The World...



haaaaaaa pminat muzik taw an flierz ni....hell yeah...ROCK THE WORLD dude...
dgn bermodalkan RM25 harga tket,RM5 duit mnyak member aku n slebihnya untuk alas perut dan berpuluh btg Marlboro kaki kanan dan kiri silih berganti melangkah ke Bukit Jalil...
kaki kanan dan kaki kiri..dan tidak lupa tgn kanan dan tgn kiri yg bergerak dan berkerja keras bermoshing2 mngikut irama muzik..haha...
exercise kluar peluh...
ni 1st RTw aku..after aku da tlepas 3 RTW smenjak aku di tarik oleh kwn2 kau ke bidang yg lalai ini...MUSIC....haha
thun ni security leh kata not bad..dgn abg2 bonzer bertangan beso sebesar peha aku..
stiap pintu msuk kena buat spotchek nk cari sape bwk rokok..cm kat skoleh...haha totally just a joke...
nk make sure xbwk bnda terlarang....bgus gak bwat bnda cm2 coz berbaloi...coz gig n concert xtelepas dri pristiwa pertumpahan darah cm Muay Thai...
aku sendri dpt tgk ada bdk balakang aku kna rampas pisau...bwk pisau dude....
lu bwk pisau asal??nk g bunuh askar ISRAEL???bangang la....

ok start approximate kul1....tp aku xmsuk sharp...solat lu la dude zohor...jamak trus ngan asar....aku musafir coz bru shari smpai kt KL from hometown...dtg awal ke KL smata untuk kau RTW..haha
tp sbenanya untuk dftar kolej gak...bkn RTW smata2...haha

dari surau aku da tgk bebudak mhupun org dewasa mlangkah dgn pelbagai fesyen dan style mnuju ke tapak dan kubu RTW..punk,skin,rock kapak,metal,brit uk....hip hop pun ada..hahahasmua 1 Malaysia nk enjoy..

1st perfomace...aku g kt stage CHILL xslh aku...coz diz time ada 3 stage kt RTW...aku tgk Jayzuan nga men bsama FREELOVE nya....goyang2 mnyanyi..mnari...good job guy from Ipoh bsama bandnyer...
'where have you been my indie rock darling??'...haaaa 2 slh skit bait lrik yg aku suka...

aku insan yg lemah dan kerdil xmampu nk ulas2 stiap perfomance from band yg men..coz ada lbh 60 band dude...n bkn sume stage aku teroka....aku cite serba sedikit je..
ptg 2 plg tetarik band otai 'Kugiran tepi Pantai'...nyanyi lgu cover je...tp gempak....
plg best I Wanna Hold Your Hand by the Beatles...pergh...really retro n otai..terbaek la PakCik skalian...

then Hujan perfom....haha bkn band Hujan sbenanya..tp hujan yg btol2 punyer...bkn dugaan....tp ini lebih kpada cobaaan...hujan trun dgn lebat....abis bertempiaran ank2 muda yg giler music lari berteduh...
n sluar kami sempat jgk basah sbb air naik skit...hampir sejam hujan....concert pun benti jap ats faktor2 security....

after hujan event dismbung blk....time 2 da nk mlm...sbb benti tlalu lama,mlm 2 every band ley main 2 lgu je...sbb faktor masa xckup..ni Malaysia,dikawal oleh Kementerian Kesenian..bkn UK so event pape smpai kul12 je limit....

bnyak band main..One Buck Short,7 Collar,Pop Shuvit,Republic of Brickfield,Bitter,Bunkface n blablabla...bnyak la...lupa...
Republic mnarik coz 2nd song guess sape yg dtg????Amy Search dude................otai sial...
dieorg nyanyi lgu 'Balada Pemuzik Jalanan'

k tba la band yg dtunggu oleh aku..xsbr nk dgr dendangan Kucing Hitam or Burn Berlin Down mahupun Capital E...tapii..................booooooooooooooooooooooo aku dgr some noisy voices dri bdk2 kecik kt blakang..asal???ane pijie vokalis bittersweet???asal ipan the times main drum???asal lgu xpnh dgr??
ok...aku rasa Bitterswet da tukar line up..yg still ada Hafiz n Emai je...tmasuk new vokalis yg dpt pujian dri awek2 yg kata dia sweet n hensem n chinese look......aku admit aku n yg laen2 kecewa...bkn lgu xbest tp kteorg still xbiasa dgr lgu2 bru korang..so xdpt rentak lg...neway GOOD JOB!!!

ok last band Bunkface....at the time sume stages da setlle so amat pack n crowded kat main stage...
memandangkan Bunkface da up n jd fenomena d kalangan dak2 indie skang,mmg ini yg dieorg tnggu...
at the time jgk aku dpt 1 pnggilan dri besfren aku yg ajak jumpa...die bru smpai from Melaka mlm 2..
xsilap aku time Republic tgh maen...
so aku jmpa sblum Bunkface main...sempat bermosh2 ngan dia 1st song;Bunk Anthem....
2nd song......booooooooooooooooooooo..f**k off...ada suara sumbang ratusan ank muda jerit..sbbnyer??
ntah xkena pae kt engginering..stage jd gelap..nmuzik dieorg sayup2 je dgr...rmai yg mrh n blah...

tp pape pun ttp gempak RTW mcm thun2 sblumya...ni da edisi ke 9...hope ada lg edisi ke 10...
good job Zahid from Disagree coz dia n member2 slh sorang organizer RTW wlaupun dia n Disagree trut serta perform mlm 2...ckp sal zahid bkn sbb ape,aku smpat amek pic ngan dia masa nk balek dikala baju aku da lencun...so aku da cam pelarian..haha..(kelihatan juga dlm ambulan ada mngsa gaduh yg injured)haha..


HER policies

hahaha...HER??/sape??awek??ank dara???

hoho...lect BELL aku la..saje bwat tajuk ni...nk cite sal lect subjek BELL311 aku...
da brumah tangga..penuh sifat keibuan yg amat tegas ngan ank2 dia...
her policies:

* klas kna dtg awal...5mnt awal dri masa yg spatutnya klas start.
* klas dia xnk lak sharp..mmg shar gle vavi...klas 2 jam..2 jam la abes...kdg2 siap ada extra time
   cm men bola....
* klas xleh ponteng..klau ponteng???bapak aku yg dia akn kol..bkn aku je...1 klas mmg dia akn
   treat cm2..so xleh la aku gna skill skip klas cm b4 dis..haha..nk blaja,aku leh aja..haha
* stiap kali klas cancel,she will make sure ada klas replacement...aduhhhhhh 2 yg pedih 2...

tp dia aja ok je..terrrbaek...funny person....xde bnda sgt nk tulis..tp sbb klas dia la,aku smbil curi tulang n xconcentrate time 2,aku dpt tulis n list cite2 yg aku nk post kt blog ni..haha

******************************************************
n class dia jgk la aku dpt 1 keje n dpt tmbh 1 informasi..aku kna cite seringkas mungkin n gtaw ending cite yg memerlukan kite think creatif...
aku dpt cite Pa-Tun-Ga...guess what????pa-tun-ga adalah pkataan 1 kaum kt Afrika..
ok cite nyer cmni...korang taw an British ni penjajah dulu...KITA sndri pnh kna jajah dulu zaman J.W.W Bitches..haha
so da same things blaku kt Afrika..disebabkan mereka tamak..nk jajah plak Afrika...mereka msuk dgn blagak baik..nk bg kemudahan konon2 nyer...
so dijadikan cite wakil British ni pg kat 1 pekampungan untuk smpai amanat Queen dieorg kat penduduk...(GOD save the Queen)
dieorg bwk agenda taw....

* 1st dieorg ckp nk bwat bank...nk selenggara ekonomi Afrika...pa-tun-ga
* 2nd mereka ckp nkbg sekolah..biar ank2 Afrika pndai...pa-tun-ga
* 3rd mereka k buat hospital...dgn hope org2 Afrika sihat n jauh dri malaria...pa-tun-ga

after da setlle bebel,si wakil British ni kata kat transleter.."sy rasa mereka suka kita..sbb stiap kali kamu translete ape sy ckp mereka jerit pa-tun-ga"...
so tugasan aku suh cite ape yg translter 2 ckp kat pgawai British 2.....
so pe korang guess????

jawapan aku pa-tun-ga means..'GET OFF FROM OUR LAND'....hahaha
DONE!!!

soryy..

sory..
2 lah pkataan pertama yg aku nk ckp kt pngikut blog aku..hahaha(knonnya rmai pminat)
sory bkn sbb ape..sbb aku xupdate blog...xckp masa dude..klas pack la gak..n jari aku mls nk menari atas papan kekunci ni...
xde pape nk ckp...hari ni ada liga super 1 Malaysia...EPL pun da start blk after cuaca bruk kt London...
piala Afrika pun tgh hangat di Angola..tp aku xamek port sgt sbb mls la...2 sbbnyer..haha

aku tgk result dari umh je...
ni aku bru blk dari tgk bola kt kdai td...tv umh sewa aku da rosak diceroboh oleh hujan..haha
aku tgk game perlis vs kelate...of coz aku akn tgk live liga super..tp if team aku maen je la...same gak situasi if game epl,champions league or piala dunia skalipun...

game td,agak kecewa walaupun seri..last mnute kite ptut dpt gol..tp striker klantan xtaget nk skor gol...dia sbenanya nk rembat muka cameraman yg asyik amek gambar dia je....hohoho...2 je..DONE!!!

Ahad, 10 Januari 2010

EPL

dis week cuaca kat certain tmpat di London kurang or maybe xbaik langsung...
ada certain game epl dis week dibatalkan..
smlm ada 2 game je...

ARSENAL vs EVERTON (2-2)

BIRMINGHAM vs MU (1-1)

keputusan LIGA SUPER

ok...1st game liga super aku xtgk td...gentle nyer aku xtgk n xberminat sbb xde live kt TV mmbabitkan klate..haha...so aku keluar...aku juz usha result melalui informer....

so take disss...

* Kedah beat Johor (3-0)

* KL Plus beat Penang (3-1)

* K.Lumpur draw T-Team (1-1)

* Terengganu draw KELANTAN (0-0)

* Pahang beat Perak (2-1)

* Perlis lost Johor (1-0)

* N.Sembilan lost Selangor (2-1)

Sabtu, 9 Januari 2010

KELANTAN dan LIGA SUPER dan EPL dan PIALA AFRIKA

ok...oppss sory salam...
slepas aku melalut dlm post avatar aku KEMBALI bak kata Butterfingers....
kali ni aku nk talk pasal bola lak....
btw 1st aku nk mntak sory berlori2 pasal post avatr...
aku terburu2 g sent sbb excited sgt tnpa aku edit n ltak pic...

* sal bola kite talk 1 by 1...bkn 2 by 2 kumpulan vokal kumpulan dulu..haha
* bg pminat bola sepak Kelantan...hell yeah ngeri kesayangan ku....jgn lupa chek out mlm esk klantan lwn trengganu kat stadium sultan nasaruddin shah k.ganuuu...yg dkt2 pg la support team red warrior,n yg jauh jgn ptus asa dptkan result terkini game mlm 2...
* Kelanatn tmpil dgn wajah bru pmain2 lama dan 'muka kecil' pmain yg bru...ibarat Manchester City malaysia yg membolot pmain yg 'star wars' dan berpengalaman..hope dgn team bru,jersi bru,corak game jga mesti bru dude2 skalian...all the best...
* btw ni jersi baru kelantan..yg ditaja oleh UMBRO,yg mana company ni trut taja team ENGLAND..hell yeah!!!


* ok dlm ksibukan mlayan game2 liga duniawi,korang jgn lupa gak lyn n support local game kite...memandangkan prestasi bola sepak negara kita smakin up....(give a big clap n cheer)...smenjak mng pingat emas di sukan SEA Laos,dan yg latest klhkan ngara yg di rangking jauh lbh baiki Syria...

* EPL jg da start nmpaknya after dieorg diberi MC sminggu untuk mnyambut Hari Natal....
* tp krancakan sdikit dan sebnyak dirasai apabila ada certain star dari ngara Afrika dikecualikan krana berkhidmat untuk ngara masing2 dlm Piala Afrika yg 3 days left...

* tp start diz week,bola sepak kembali mnghilangkan dan meng'sink'kan boring kita di malam hari...woooooooohooooooooo!!!DONE

pembetulan post AVATAR



ok...terima kaseh kpada pnyakit INSOMIA ku yg mana aku xdpt tdow awal walaupun dipksa mnutup mata...aku ibarat makhluk yg mnjadi super hero budak2;BADMAN or BATMAN...so dgn pnyakit 2 aku guna d best oppurtunity ni tulis blog yg sedia ada tdk di update







ok superhero,imaginasi,action,n d most important things fun n enjoy....ok aku admit aku have a good time mlayari bahtera kelalaian mnonton film terbaru yg ditayangkan kt cinema..hell yeahhh AVATAR.....






aku xmnat kartun AVATAR b4 dis...tp aku try gak nk explore crita ni...crita yg digilaii oleh rmai individu termasuk yg blum baligh mahupun yg sudah baligh...






ok aku admit film ni best tergiler2...aku bg 5star plus moon n sun...






cite ni gtau kite sal skumpulan manusia yg watak antagonis try nk bolot kekayaan bumi...nk dpt sjenis galian berupa batu yg berharga....bnda 'berharga' 2 jauh dri alam bumi yg sbenar n tmpat 2 dikuasai oleh 1 kaum yg pelik...untuk dptkan bnda 2 antagonis ni kna takluk tmpat 2,tp taw2 la kaum pribumi tmpat tumpah darah dan sperma mesti xsuka tmpat dijajah n ceroboh...nk dijadikan cite watak mnusia antagonis ni berperang dgn kaum2 avatar ni...






si antagonis ni telah hntar 1 kumpulan pnyelidik yg msuk ke dalam tbuh avatar tp sifat dan sikap ttp sprti manusia...hero cite ni yg aku xingat n amek taw pun nama dia mrupakan slh seorang yg jd avatar 2...dia yg asalnya hnya jlnkan tugas tba2 jd btol2 jtuh hati ngan khidupan avatar n jth hati kat sorang 'gurl' avatar ni...






sbb xthana dgn kekejaman manusia yg tamak 2,si hero telah belot n tlg kaum avatar lwn geng2 manusia ni...so aku pun da mls nk taip pnjng2,korang chek out sendri kat cinema...DONE!!!


bdk baru belajar

ok aku xtaw nk tulis ape...

just nk admit lil bit sal aku n blog yg cikai ni...

ok berdasarkan jumlah post n kiraan folowers aku yg sdikit,msti korang taw aku bdk baru...bru nk mngenali n selami dunia pnulisan blog..haha..

k aku admit aku xPRO sgt lg sal blogger ni...tp aku keep trying blaja step by step tuk jd yg TEEEEEEERRRRRRbaek....honestly aku sendri mnyampah n boring ngan blog aku...xsechantek n secolourFOOL blog individu lain...yg terpenting aku ngah blaja..haha..DONE!!

Selasa, 5 Januari 2010

atas permintaan

memandang kamu org pertama yg menjadi followers aku,so aku akn tulis cite sal ko k si Ain Nabila..haha..xbley ar bhasa ko n aku ngan die..cm kasar la...haha sbb dia ni aku n member aku Alhadistoner memanggilnye Adik Ain...cewahh..haha


crite ni di tulis sbb dia beri-ria meng'request' aku suh aku tulis sal dia kt blog..haha...
haaaa meh nk cite...bdk ni dulu 1 skolah rendah ngan aku...da lama lost contact tp jumpa blk gara2 FB..haha

bdk ni,mmg pndai..ye aku admit bnda 2...die mmg pndai...dari dlu lg...
dulu an ada PTS...yg dpt skip klas drjah 4...tp dia lepas...so drjah 5 n 6 dia join klas aku...
blaja same tp UPSR dia xamek exam 2...coz dia nk stay lg kt skolah 2...dia nk jd bdk lg kot..hhaha so means batch aku la yg mlngkah ke alam remaja dulu...dia msih knak2..haha

so after that stelah alam ni memutarkan masa dgn berjuta2 kelipan mata..akhirnya lost contact...juz kdg2 nampak dia bersama adiknyer naik moto round2 kg yg permai..haha...pnh jmpa tp xtgur...maybe each other segan n malu tringat zaman budak2..

last skali nk jdikan cite jumpa blk si bdak lawa,cute,bercermin mata ni kt FB...dia kata dia pnh 1 skol mnengah ngan aku...tp aku xpasan die atau aku smememangnya nerd time 2 x hirau org lain..haha poyozzzzz...now die study kat UTM Skudai...wahh hebat...mngalahkan abg seniornye ni..hhaahaha..segan n malu aku..k done xleh lebih2..

p/s:aritu terbaca kt FB bebrbunyi uncle Nain ayah dia sakit...dgn rasa tnggungjawab ank jati kg..hahaha aku wish smoga ayah dia sihat,kembali sihat,sentiasa sihat dan semoga sihat..may GOD bless u....

Isnin, 4 Januari 2010

mukabuku

mukabuku @ facebook tba2 up..smentara frenster mahupun tagged telah ditinggalkan jauh ke belakang...bkn mnghina tp nk gtaw fenomena skarang....
mula2 aku xleh blah ngan fb,cm complicated nk guna...tp ntah dari mana hidayah untuk aku explore bnda ciptaan Yahudi itu..n aku da phm..haha...bkn aku nk berdakwah n mnghina mana2 agama disini..yg aku nk gtaw fb adalah 1 medium yg terbaek yg pnah tercipta slepas ere alber eistien...(btol ke aku eja)...fb diguna untuk pmasaran,perniagaan,mncari knalan,fun,game,n many more...
mlalui fb gak aku bruntung coz aku dpt jmpa blk rmai kwn2 since skolah rendah,sekolah menengah,kwn kat kg,kat town yg telah terpisah tp xpernah dilupakan...
yg plg terbaek aku dpt jumpa my beloved teacher,Teacher Maizan...(thanxx kasih teacher be a good teacher 4 me).....aku agak kaget dan terpegun teacher ada fb...maybe aku nk suruh mak aku bwat fb gak...sng dieorg nk bergosip jarak jauh...
im done..haha

JADUAL LIGA SUPER D RED WARRIOR

Bagi ank jati cik siti wan kembang aku terpanggil untuk memberi korang sedikit information terutama tentang pasukan kebanggaan Red Warrior..diz is the new league table 4 Super League 4 season 2010/2011


PUSINGAN PERTAMA
09/01 - TERENGGANU VS KELANTAN
12/01 - KELANTAN VS JOHOR
16/01 - PERLIS VS KELANTAN
19/01 - KELANTAN VS KEDAH
23/01 - KELANTAN VS JOHOR FC
26/01 - PERAK VS KELANTAN
30/01 - KELANTAN VS P.PINANG
06/03 - T-TEAM VS KELANTAN
13/03 - KELANTAN VS SELANGOR
17/04 - N.SEMBILAN VS KELANTAN
20/04 - KELANTAN VS K.LUMPUR
24/04 - KL PLUS VS KELANTAN
04/05 - KELANTAN VS PAHANG


PUSINGAN KEDUA
08/05 - PAHANG VS KELANTAN
15/05 - KELANTAN VS TERENGGANU
18/05 - JOHOR VS KELANTAN
22/05 - KELANTAN VS PERLIS
25/05 - KEDAH VS KELANTAN
29/05 - JOHOR FC VS KELANTAN
01/06 - KELANTAN VS PERAK
05/06 - P.PINANG VS KELANTAN
08/06 - KELANTAN VS T-TEAM
13/07 - SELANGOR VS KELANTAN
17/07 - KELANTAN VS N.SEMBILAN
20/07 - K.LUMPUR VS KELANTAN
24/07 - KELANTAN VS KL PLUS

*tertakluk kepada perubahan dari FAM

live score for football

untuk pminat bola sepak yg xdpt tgk bola live dont worry be happy..anda juz pelukan internet n lepak chill tnggu kputusan nya dari masa ke semasa...ada 2 web...1st web ni xde la bola sepak malaysia or liga super

*www.livescore.net

tp yg 2nd ni korang yg pnyokong setia mane2 pasukan negeri sperti kelate,kelate or kelate or selangor or negri 9,if team korang xde men live kt tv n kete korang lak rosak nk g tgk bola kat stadium,korang ley chek out diz web

*http://futbol24.com/

so 2 informasi yg aku ley bg sbnyak n sedikit,....peace penakabur!

Red Devils like an Angel


ape dah jd??Red Devil yg slama ni org tkut senang di baham dan di ratah oleh lawan...

terbaru MU klh tunduk kpada psukan liga 1 england Leeds dlm saing piala FA...

sementara musuh tradisi Chelsea dgn relax n lepak chill membaham Watford 1-0..


lebih perit kekelahan MU ditnggung di gelanggang keramat di Old Trafford...

gol Leeds dijaringkan Beckford apabila pertahanan MU Wes Brown gagal mnyaingi larian pnyerang Leeds itu pada mnit ke19...



Ini adalah kali pertama United - juara 11 kali Piala FA, United tewas di pusingan ketiga kejuaraan tertua Inggeris sejak dikendali Ferguson 24 tahun lalu. Kali terakhir tewas di peringkat sama ialah pada 1984 kepada pasukan divisyen ketiga Bournemouth

hari pertama;sem 4;tahun 2

4th january..hari pertama untuk sem4...kelas boleh dikatakan pack..perjalanan bermula bila aku smpai kat HENTIAN PUTRA...tempat yg aku da ckp famous everytime mau dtg kl or blk kg...
approximately 6am aku smpai...dgn aircond bus yg sejuk,bajet bus baru..kat luar lak hujan aku trun...bus yg aku naik just bus tambahan kerana bus2 yg sedia ada da full n tket da abes...so bus tambahan juz stop kat putra...aku seorang pejalan kaki yg malas so aku mls nk nek train untuk ke bangi...aku dgn slumber wawayayaya aku kol cousin aku yg juga kt putra..bus dia odw nk g kajang..dgn slumber n innocent aku nek je bus 2..jimat duit,jimat tnaga..dan pnipu..haha

aku smpai kat kajang kul7 pagi lbh kurang n aku nek teksi untuk ke rent houz yg quite messy...wlaupun jimat tnaga aku ttp pnt after 8hours atas bus yg sjuk tnpa boleh baring juz buleh mnyandar...so konklusi nyer after dicari oleh HUJAN adalah aku xpegi 1st class today..juz lepak chill kt umah...hahalgpun my fren told me 1st day juz ice breaking n ada gak lec yg keje sbagai ice breaker kt kilang2 ais...dieorg xmsuk klas...

1st post...

1st edition...1st post dari aku....mau ckp apa???bantai...
*aku bdk baru..jgn ambil galah untuk pukul aku,tp hit me back untuk tgur ape yg kurang..
*aku terpikir nk bwat blog da lama tp cm mls...tp naluri nk buat 2 dtg blk bila aku bace paper n kuar sal sorang otai blogger yg same age ngan aku,awek babe..lawa..budak ni tercalon dlm top5 blog kat asia pasifik..bapak hebat
*dlm blog aku,maybe aku akan selitkan cite bkn cinta sal passion aku..football,music,n sooooo on yg mnjadi permintaan n ikut naluri untuk bercakap